Nieuws


24/05/2019

Vandaag geven we het officiële start schot van “ dieters warmste acties”

Maar liefst achttien Deerlijkse clubs slaan de handen in mekaar voor het goede doel. Tot eind 2019 worden allerlei acties ingericht. Alle clubs van de Snooker Pocket organiseren 'Dieters warmste acties' t.v.v. 'Dieters Fonds' voor hersentumoren.

Hoe is het Dieters fonds eigenlijk ontstaan?

Het is allemaal gestart met de ziekte van Dieter (hersentumor) in 2015. Als reactie daarop wilden ze wat doen om het onderzoek naar hersentumoren te ondersteunen en zo ook Dieter te helpen. Zo was er in september 2016 de eerste 'Benefiets' waar ook Dieter nog aanwezig was. De opbrengst daarvan werd gestort aan professor Menten van KU Leuven. Hij doet onderzoek naar hersentumoren. Na deze Benefiets stak de ziekte terug de kop op bij Dieter. De tweede editie van Benefiets in 2017 diende afgelast te worden. Dieter overleed op 25 augustus 2017 op 32-jarige leeftijd."

In juli 2018 werd dan de tweede Benefiets ingericht door het 'Dieters Fonds' In samenspraak met KU Leuven werd officieel het nieuwe fonds opgericht."

Het bestuur van het 'Dieters Fonds' ziet het een beetje als een spaarpotje voor Leuven dat zij regelmatig aanvullen. Vooraf wordt bepaald waar het ingezamelde geld aan zal besteed worden. Er zijn drie pijlers: ten eerste het onderzoek naar ontstaan van hersentumoren, ten tweede om nieuwe behandelingen te ondersteunen en als laatste pijler het ondersteunen van sociaal-emotionele projecten voor hersentumorpatiënten. Phyline, Anne-Mie, Frederic Manhaeghe en dokter Ceuppens beslissen samen aan welke projecten het ingezamelde geld zal besteed worden, en dit in alle transparantie."

In januari zijn wij met Phyline en enkele mensen van het Dieters fonds gaan praten over onze mogelijke acties. De mensen van het Dieters fonds  waren vereerd en zeggen deze projecten alle steun toe. Zo blijft Dieter in vele mensen hun hart verder leven. Dieter kwam daar indertijd ook regelmatig over de vloer in snooker pocket.

 

Eigenlijk is het idee ontstaan bij de Snookerclub. Daar was dan direct de gedachte, het zou toch groots zijn mochten alle clubs van de Snooker Pocket hieraan meewerken. Zo is ook de impact veel groter en hopelijk zal ook het bedrag van het ingezamelde geld navenant zijn. Na het voorleggen van dit idee aan de andere clubs was iedereen enthousiast. Iets doen voor het goede doel en voor ieders vriend Dieter. Naar analogie van de 'Warmste Week' van Studio Brussel, wilden we het 'Warmste Jaar' organiseren. Er werd gekozen om een Deerlijks goed doel te ondersteunen; zo zijn we bij het 'Dieters Fonds' gekomen. Het is natuurlijk ook zo dat de ziel van het goede doel ons allen nauw aan het hart ligt. Dieter was hier een graag geziene gast en kwam ook regelmatig langs in ons café. Vandaar dat het enthousiasme van onze clubs hiervoor heel groot is. Er werden enkele vergaderingen georganiseerd voor alle clubs. Brainstormen, ideeën samenbrengen, de haalbaarheid ervan onderzoeken. Zo kwamen we tot een uitgebreid en zeer gevarieerd programma.

We trappen 'Dieters Warmste Acties' af op dertig juni met een optreden van The Silhouettes. Inkom is gratis. Alle opbrengst waaronder ook lotenverkoop gaat naar het 'Dieters Fonds'. Daarna volgen maandelijks acties of een event. Op 19-20-21 juli is er een meerkeuzekaarting gepland. De mensen kunnen er komen kaarten voor parfumerie, streekbieren en dergelijke. Wij bedanken nu alvast de mensen die deze prijzen gesponsord hebben. Op zaterdag 10 augustus zal onze voetbalploeg “FC Snooker Pocket” het opnemen tegen de lokale politici. Hopelijk kunnen we hier rekenen op het mooie weer en een grote opkomst van supporters. Op zaterdag 9 september zal Luc Rigole voorzitter van diverse dartsclubs een lekkere BBQ klaarmaken. Vooraf inschrijven is hiervoor gewenst want het aantal is beperkt. Zaterdag 2 november hebben wij onze fietsen op rollen. Boven onze snookertafels word een podium gebouwd waar 8 fietsen op rollen geplaatst zullen worden. Voor deze avond zijn wij op zoek naar ploegen van 2 of 3 personen die de benen eens willen testen. Meer info hierover volgt nog in de komende maanden.  Op zaterdag 26 oktober hebben we onze bingo-namiddag voor jong & oud. Op deze bingo namiddag zijn tal van mooie prijzen te winnen. O.a. donsdekens, hoofdkussens, dekbedovertrekken, maar ook stofzuigers, boormachines,. Ook hier wil ik alvast de sponsors bedanken voor deze mooie prijzen. Op vrijdag 29 november om 19u00 start de 24-uren van de snooker. Het is de bedoeling om alle snookertafels bezet te krijgen gedurende 24 uren. Daarvoor doen wij een oproep naar iedereen om dit weekend vrij te houden en een spelletje snooker te komen spelen. Om de snookerspelers aan te moedigen starten wij ook om 23u met een nachtdarts tornooi.

Op zaterdag 30 november organiseren wij ook nog een ontbijt en een pannenkoekenverkoop. Op donderdag 19 december volgt er nog de slothappening met een optreden van de Deerlijkse groep 'Neander' en de bekendmaking van het eindbedrag dat we aan 'Dieters Fonds' zullen schenken."

De affiche was eigenlijk te klein. Zo zijn er maandelijks acties door de dartsclub waar er een hoogste en laagste scores zullen gehonoreerd worden en ook is er een prijs voor de 10de elke maand..

Ook kan je dagelijks telefoonbiljarten voor het goede doel.

Dieter was een grote fan van de Spaanse wielrenner Contador. Zo zijn we op het idee gekomen om chocolade te verkopen met de link naar Alberto Contador er op. Ook gaat hier natuurlijk de integrale opbrengst naar het fonds.

"We hebben ook een facebookpagina opgericht. Wordt allen vriend en deel deze pagina. Via facebook gaan we allerhande exclusieve items maandelijks veilen ten voordele van het goede doel. We doen een oproep naar alle Deerlijkenaren, heb jij iets unieks in de kast liggen of een speciaal item dat we mogen aanbieden aan de hoogste bieder… Laat het ons weten via mail snookerpocket@skynet.be en laat jullie hart spreken. We dachten hiervoor aan een gesigneerd truitje, een unieke poster, een antieken beeld, eigenlijk te veel om op te noemen… als het maar uniek is. Dan rest er ons nog één ding … steun onze acties en we vragen aan iedere Deerlijkenaar om zijn groot hart te tonen. Laat ons de samenhorigheid van Deerlijk nog eens benadrukken.  Samen maken we dit tot een uniek gebeuren we zijn ervan overtuigd dat jullie samen tot iets unieks in staat zijn.

 

Achttien clubs met een warm hart slaan de handen in mekaar.